Aanbevelingsmarketing

Wat is het en wat kan het voor mij betekenen?

Wat is aanbevelingsmarketing en hoe werkt het

Aanbevelingsmarketing is een marketingmodel waarbij je producten of diensten van een bedrijf aanbeveelt, promoot en/of verkoopt. Daarnaast is het mogelijk een team van mensen te creëren die hetzelfde doen. Over beide activiteiten ontvang je dan verdiensten gerelateerd aan de omzet. Dit doe je volledig zelfstandig. Je bent namelijk niet ‘in dienst’ van het bedrijf. En dit zakelijk model biedt vele (financiële) voordelen die traditionele modellen niet kunnen evenaren.

Aanbevelingsmarketing versus affiliate

Affiliate-programma’s zijn gebaseerd op een eenmalige aanbeveling en een eenmalige commisie uit de verkoop daarvan, of het nu producten of diensten zijn. Bij affiliate-programma’s dien je steeds te blijven promoten om omzet en dus inkomsten te kunnen krijgen.

Bij aanbevelingsmarketing beveel je ook aan, echter anders dan bij affiliate-programma’s is er steeds weer omzet -voor jou- wanneer een iemand na jouw initiële aanbeveling blijft bestellen. Dit is bijzonder interessant wanneer het om unieke producten gaat die door een trouwe klant steeds weer besteld worden wanneer deze op zijn; herhaalde omzet is herhaalde comissies.

Iets voor jezelf beginnen

Met aanbevelingsmarketing geniet je de vrijheid en de flexibiliteit van het zelfstandig ondernemerschap zonder de gebruikelijke nadelen, maar wél met de voordelen ervan. Je kiest zelf waar, wanneer en met wie je wilt werken, in plaats van dat je hard werkt om in principe geld te verdienen voor je werkgever. Al jouw harde werk en inzet komt je persoonlijk en volledig ten goede, en niet een baas.

Starten met weinig risico en minimale kosten

Om een traditioneel bedrijf op te zetten moet je doorgaans vele duizenden zoniet tienduizenden euro’s investeren. Om je eigen marketingbusiness te starten volgens het aanbevelingsmodel hoeft dat niet. Geen lening, geen personeel, geen pand, geen traditionele voorraad. Simpeler kan niet! Daarnaast biedt aanbevelingsmarketing nog vele andere voordelen, zoals bijvoorbeeld:

  • Werken in je eigen tempo en met je eigen planning
  • Werken vanuit waar jij ook maar wilt
  • Geen woon-werk verkeer en geen files
  • Internationaal werken mogelijk
  • Je eigen persoonlijke ontplooiing meemaken
  • Erkenning voor je prestaties
  • Bouwen aan je eigen dromen en wensen, en niet aan die van een ander 😉
Hoe werkt aanbevelingsmarketing in de praktijk

Simpel gezegd ben je bezig met drie activiteiten:

1) Zelf de producten gebruiken (als je dat een activiteit kunt noemen). De ervaring van productgebruik zorgt voor enthousiasme en overtuiging.

2) Een kleine kring van medegebruikers creëren en

3) Andere mensen helpen met het opbouwen van hun inkomen door hen dezelfde activiteiten te leren die jij ook uitvoert.

Een marketingplan gebaseerd op aanbeveling stimuleert om jezelf te blijven ontwikkelen, en biedt iedereen dezelfde kansen. Ongeacht de achtergrond die je hebt, volgt iedereen hetzelfde plan, met dezelfde vergoedingen waar jij ook recht op hebt.

Hard en vooral slim werken wordt beloond

In loondienst bepaalt je werkgever wat je verdient. Bij een goed bedrijf met een aanbevelingsplan bepaal je dat zelf: hoe harder en effectiever je werkt, hoe groter de financiële beloning. De mogelijkheden zijn divers: je kunt gaan voor een extra bijverdienste en een parttime of zelfs een fulltime inkomen. Dit is geheel afhankelijk van hoeveel tijd en energie je er zelf in wilt en kunt steken. Aan jou de keuze.

Een passief inkomen creëren

Het is ook mogelijk om een zogenaamd passief inkomen te creëren, vooral door een team van actieve collega’s op te zetten en te begeleiden. Mocht je de branche niet kennen en niet bekend zijn met aanbevelingsmarketing, dan komt dat vanzelf naarmate je leert en succes krijgt. Er is altijd een mentor voor je die je graag gratis (!) wil helpen; je bent immers onderdeel van een netwerk.

Draait jouw team voldoende omzet en heb je daar je voldoende verdiensten opgebouwd uit de omzet gerealiseerd door dat team, dan maakt het voor jou mogelijk om soms even gas terug te nemen, terwijl je inkomsten gewoon doorlopen.

Inkomsten en Royalties zijn overerfbaar

Aanbevelingsmarketing biedt tevens vaak de unieke mogelijkheid je erfgenamen onbezorgd achter te laten. Mocht jij er op een gegeven moment niet meer zijn, dan maag een van je erfgenamen de door jou opgebouwde business en de daaruit voortkomende inkomsten voortzetten. Je hebt dus de mogelijkheid een mooie nalatenschap achter te laten voor je dierbaren.

Wat kan aanbevelingsmarketing voor mij betekenen

Aanbevelingsmarketing is dè ideale mogelijkheid voor iedereen die de controle terug wil krijgen over zijn of haar leven. Als je gemotiveerd, gedreven, gepassioneerd en ondernemend bent om iets voor jezelf op te bouwen, dan is aanbevelingsmarketing zeker iets voor jou. De mogelijkheden zijn eindeloos en het verdienmodel kent geen plafond.

Betrouwbare samenwerking

Een goed bedrijf met een goed aanbevelingsplan is lid van de ‘Vereniging Directe Verkoop’ (VDV). Deze vereniging bewaakt en bevordert het uitdragen van de kwaliteitsgedachte van de branche. De meeste toonaangevende bedrijven die in Nederland directe verkoop en aanbevelingsmarketing als distributiemodel gebruiken, zijn aangesloten bij deze branchevereniging. Om toegelaten te worden als lid dienen bedrijven zich aan de gedragsregels te houden zoals deze zijn opgesteld door VDV. Zo weet je dus zeker dat je te maken hebt met een betrouwbare partner.