Een waargebeurd verhaal om eens goed over na te denken.

Ken je Max al?

Max is een hele normale doorsnee persoon die de universiteit met succes heeft doorlopen en die in principe gezond leeft en dus gezond eet en regelmatig sport. Hij is midden 20 en heeft een baan als technicus bij een groot bedrijf. Hij heeft een lieve vrouw en twee kinderen, gaat iedere dag naar kantoor en volbrengt als vlijtige werknemer de dagelijks voorkomende taken. Na werktijd wringt hij zichzelf door het verkeer naar huis, geniet samen met zijn gezin van het avondeten en zet zich later op de avond even heerlijk op de bank voor de tv met een flesje bier. Tegen 22:00 uur gaat Max gewoonlijk slapen.

Maar Max voedt zichzelf volgens hem gezond.

Iedere dag krijgt zijn lichaam een flinke portie eten, maar tegelijkertijd ook een tekort aan goede voeding.

Door de toenemende stress op het werk merkt Max dat hij steeds minder energie heeft dan voorheen, en hij begint in plaats van 1 kop koffie, 2 tot 3 koppen koffie per dag te drinken. Zijn consumptie van sigaretten is in de tussentijd ook gestegen. Wanneer hij nu ‘s-avonds thuis komt, zijn het inmiddels 2 flesjes bier en 1 whisky geworden die hij voor de televisie drinkt. Hij kan ook niet meer zo goed slapen, zodat Max zichzelf zo nu en dan ook nog eens een slaapmutsje gunt.

Enige jaren later, Max is dan begin 30, heeft zijn zenuwstelsel zich door de stress verslechtert. Hij heeft steeds vaker last van hoofdpijn, en zijn ogen doen zeer. Max wijdt dit aan de computer waar hij iedere dag achter zit en op het neonlicht op kantoor.
Maar de hoofdpijnen nemen echter in al hevigheid toe, waardoor Max zich uiteindelijk toch wel zorgen gaat maken. Misschien is het wel een tumor in het hoofd? Hij besluit zijn huisarts op te zoeken om zich te laten onderzoeken. Hij stelt hele normale, stres gerelateerde hoofdpijn vast en zegt: “Neem gewoon wat aspirines en je hoofdpijnen verdwijnen als sneeuw voor de zon.”
Max neemt de tabletten zoals voorgeschreven en de hoofdpijn wordt ook beter. Maar na enige tijd moet hij de dosis al verhogen om de hoofdpijnen te doen verdwijnen.
De arts heeft hem echter niet verteld dat hij iedere dag misschien wel een overdaad aan eten tot zich neemt, maar dat het eigenlijk alleen maar lege inhoudsstoffen zijn, en dat hij een tekort heeft aan gezonde essentiële voedingsstoffen heeft en géén gebrek aan aspirine!

De jaren gaan voorbij

 

Max is nu midden 30, en hij heeft nu wat aan gewicht toegenomen. Maar dat is normaal voor zijn leeftijd…

Hij is inmiddels iedere dag nogal nerveus, kan nauwelijks nog goed slapen en hij drinkt nog een extra biertje meer per avond. Max zoekt wederom zijn huisarts op. “Alles oké”, zegt hij, “neem deze valium en je slaapt weer als een baby en je zult weer uitgerust zijn.” Alweer heeft de arts vergeten om Max op zijn tekorten te wijzen, in het bijzonder de essentiële voedingsstoffen die ieder mensen nodig heeft.

De volgende symptomen worden zichtbaar. Max is nu begin 40. Zijn spijsvertering werkt niet meer zo goed, en daarbij komt dat Max merkt dat zijn maagklachten heviger worden. Heeft hij misschien maag- en darmkanker? Een bezoek aan de dokter zal dit wel ophelderen. “Geen probleem”, zegt de arts, “Drink wat minder alcohol, rook wat minder en neem deze antistrespillen. Die hebben echter een kleine bijwerking: Een op de 1.000 mensen kan daarvan problemen met het bloedbeeld krijgen.”

Max is nu midden 40. Hij heeft inmiddels weer meer in gewicht toegenomen. De pijn in zijn rug is ook onverdraaglijk geworden. “Geen zorgen”, zegt de huisarts, “Het zijn de tussenwervelschijven en een beginnende artritis. Neem deze ontstekingsremmende pillen maar. Jammer genoeg hebben ze wel bijwerkingen: een op de 1.000 mensen kan er leverproblemen door krijgen. Je hoeft dan alleen maar te stoppen met de medicatie en alles gaat dan weer weg.”

Max heeft problemen

Hij heeft een overgewicht, een hoge bloeddruk en een te hoge cholesterol. De dokter zegt: “Geen probleem, ik heb daarvoor een medicijn. Het heeft alleen een bijwerking: het kan tot depressies leiden. Ik geef je daarom ook direct een antidepressiva mee. Dat heeft helaas ook een bijwerking: Je kan er impotent van worden. Max is nu 50. Iedere dag neemt hij nu al meer dan 10 verschillende medicijnen. Hij is rijp voor de zogenaamde ouderdomskwalen. Op een dag wordt Max wakker en alles doet pijn. Hij neemt al zijn medicamenten en hij drinkt 4 koppen koffie.

Zijn vrouw zegt tegen hem dat ze een vitaliteitsprogramma heeft gevonden, en dat die verzorging op een gezonde wijze het lichaam weer regenereert.

Max probeert het C9-programma van Forever Living Products. Hij merkt dat zijn lichaam ontgift, en hij verliest gewicht. Hij krijgt zijn energie weer terug en hij wordt weer actiever. Zijn bloeddruk en zijn cholesterol gaan naar beneden, en zijn depressies en zijn rugklachten zijn opeens verdwenen. Ook zijn alcohol- en nicotineconsumptie worden als vanzelf minder.

Max begint weer wat uitgebalanceerder met zijn voeding om te gaan, en hij kan weer veel beter slapen.

Na ongeveer een jaar heeft Max geen enkele medicatie meer nodig

Als Max het C9-programma van Forever eerder had leren kennen en daarmee van tevoren grip gehad op al die symptomen, dan was hij van al die pijnen gespaard gebleven.

Ken je Max misschien toch?

IK WEET ZEKER dat er ergens tussen jouw bekenden een MAX zit.

Wanneer je een vriend bent, dan zou je hem moeten helpen.