Het Jojo-Effect begrijpen

Een jojo-effect. Wat is dat eigenlijk?

De kunst is natuurlijk om dagelijks niet meer te eten dan nodig is. Èn om te eten wat gezond is èn om voldoende beweging te hebben. Alleen de verleidingen vandaag de dag zijn nog nooit zo groot geweest om lekkere ongezonde dingen te eten èn om meer te eten dan we überhaupt nodig hebben. In combinatie met weinig tot geen beweging kan dit op den duur funest zijn voor lichaam en geest.

Veel mensen die dit al ervaren hebben door onder andere een toename van gewicht en een verminderde algehele fitheid van het lichaam, proberen van alles om weer terug in vorm te komen, letterlijk en figuurlijk.

Waar je dan normaal het eerst aan denkt is een vermageringskuur.

Uitputten

Je zou denken dat je het overtollige vet er wel weer kunt krijgen wanneer je dat goed doet. Alleen door de levenswijze en verkeerde voeding is het vet er niet voor niets gekomen; het is er gekomen om de toxische stoffen die zich in het lichaam genesteld hebben in te kapselen om je lichaam te beschermen.

Een dieet put het lichaam vaak uit. Er ontstaat een tekort aan voedingsstoffen. Door een dieet inclusief wat beweging verbranden de vetten misschien wel, maar de toxische stoffen blijven omdat het lichaam niet weet hoe het die moet afscheiden.

Het lichaam reageert vervolgens op de vermeerdering van -zichtbaar geworden- toxische stoffen. Het schakelt dan over op een noodproductie vet om het lichaam weer te beschermen.

Dieet versus Lichaamsreiniging

Belangrijk is dus niet alleen op je voeding te letten, maar ook om er voor te zorgen dat de darmen en het lichaam gereinigd worden om zo de nodige voedingstoffen binnen te krijgen. Vetverbranding èn het verwijderen van lichamelijke onzuiverheden leiden vaak tot een algehele betere gezondheid, zowel lichamelijk als geestelijk! Minder vet, meer spiermassa en géén jojo-effect!

Met welk programma kan ik het beste beginnen?