Bijverdienste Millennials

Onderzoek toont aan dat millennials het vaakst een bijverdienste hebben om volledig te kunnen voorzien in hun levensonderhoud.

Dinsdag 6 juni 2023

Netwerkmarketing is de op drie na populairste manier om een aanvullend inkomen te verdienen, zo blijkt uit een recent onderzoek.* Uit het onderzoek, dat werd ingevuld door 8.500 deelnemers aan het onderzoek in 10 landen, bleek dat millennials (61%) het meest geneigd waren om een bijverdienste of een andere vorm van aanvullend inkomen te hebben (vergeleken met 40% van de babyboomers).**

De respondenten gaven ook aan dat hun redenen om een bijverdienste te beginnen onder andere waren om het hoofd te bieden aan de stijgende kosten van levensonderhoud (40%), om minder afhankelijk te zijn van één bron van inkomsten (38%) en om een beter besteedbaar inkomen te hebben (36%).

58% van de respondenten gaf toe dat ze geen idee hebben wat hun financiële toekomst zal brengen, terwijl 51% zei dat hun financiële situatie een negatieve invloed heeft op hun geestelijke gezondheid.

Waarom mensen kiezen voor een bijverdienste

  • Omgaan met de stijgende kosten van levensonderhoud en inflatie – 40%
  • Om minder afhankelijk te zijn van één bron van inkomsten – 38%
  • Om een beter besteedbaar inkomen te hebben -36%
  • Om een financieel vangnet te hebben – 34%
  • Om familieleden te helpen ondersteunen – 31%
  • Om schulden af te lossen – 26%
  • Om een passie of hobby na te streven – 25%
  • Om vroegtijdig met pensioen te gaan of financiële vrijheid te creëren – 23%

Last van stijgende kosten van levensonderhoud

Uit het onderzoek bleek ook dat vier op de tien respondenten hun dierbaren het afgelopen jaar om geld hebben gevraagd om de stijgende kosten van levensonderhoud op te vangen. Uit de resultaten blijkt dat respondenten op anderen rekenen voor hulp bij essentiële zaken, zoals boodschappen (40%) en hun huur of hypotheek (29%).

Hun ouders (57%) en vrienden (42%) waren de mensen bij wie de respondenten het vaakst aanklopten voor geld. Maar een kwart heeft zich ook tot een collega gewend, terwijl meer dan een op de 10 het afgelopen jaar hun kind om geld heeft gevraagd (15%).

Netwerkmarketing is de op drie na populairste bijverdienste

Toen we hen vroegen naar hun bijverdiensten, kwamen het aanbevelen van producten op e-commerce websites, content creëren/schrijven en redigeren/proeflezen het vaakst voor.

Netwerkmarketing kwam op de vierde plaats. En we moeten misschien niet verbaasd zijn over de groei in de millennial leeftijdscategorie. Millennials worden algemeen beschouwd als ondernemend en op zoek naar flexibiliteit in hun werk.

Tijdsinvestering in een bijverdienste

Uit het onderzoek blijkt dat mensen met een bijverdienste er gemiddeld zo’n acht en een half uur per week aan besteden. Maar deze tijd kan variëren: 28% besteedt 3-5 uur, terwijl 24% er 6-10 uur per week aan besteedt.

En dit wordt bevestigd door het laatste onderzoek van de Direct Selling Association (DSA) UK. Uit het 2022 Consultant Survey in de hele branche blijkt dat de meeste mensen minder dan 10 uur per week werken aan hun bijverdiensten. 63% heeft een andere baan en 36% werkt ’s avonds aan hun onderneming.***

Help anderen en deel deze pagina

Gebruik de onderstaande knoppen om deze pagina te delen op uw sociale mediakanalen. Op die manier kunnen potentieel geïnteresseerden ontdekken waarom wij zo’n geweldige zakelijke kans voor hen kunnen zijn.

En vergeet niet ons te volgen op onze social media kanalen. Bezoek onze Facebook-pagina hier, ons Instagram-account hier en onze Twitter-feed hier.

Op onze website kun je ook een paar persoonlijke verhalen lezen van mensen die met ons zijn gaan samenwerken. Klik hier om een kijkje te nemen.

Voor meer informatie over de gemiddelde inkomsten uit ons bijverdienstenconcept, kun je vrijblijvend contact met ons opnemen. Klik daarvoor hier.

*Het onderzoek werd uitgevoerd door OnePoll. Uit het onderzoek bleek dat de behoefte aan hulp geen weerspiegeling is van een gebrek aan inspanning van de respondenten. Het toonde eerder aan dat velen zich wenden tot alternatieve manieren om hun bestaande inkomen aan te vullen. Klik hier voor meer informatie.

**Millennials zijn mensen die in 2023 tussen 27 en 42 jaar zijn (geboren tussen 1981 en 1996).

*** Bron: DSA UK Consultant Survey 2022. Steekproefgrootte: 1.558. Klik hier om de resultaten te bekijken.

 

Vond je dit artikel leuk? Deel het dan met je vrienden: