Millennials refereert naar die mensen die geboren zijn tussen rond 1980 en midden jaren ’90 en die nu als de jong volwassenen gezien worden in de leeftijd van ruwweg tussen 25 en 34 jaar. Volgens Statista UK leefden in 2018 zo’n 12 miljoen millennials in het Verenigd Koninkrijk en juist die groep zal binnenkort de grootste demografische groep worden waarbij 35% van het wereldwijde personeelsbestand wordt gedomineerd door millennials.

Wat hun loopbaan betreft heeft één op de vijf jonge mensen twee of meer banen, en blijven millennials gemiddeld maximaal drie jaar in een bepaalde functie. Dit betekent dat ze altijd op zoek zijn naar nieuwe kansen. Ze zijn gevormd door de technologische revolutie waarbij computers, tablets en het internet centraal staan in werk en leven. Hun prioriteit ligt bij cultuur, carrièregroei en dagen de banenmarkt meer dan ooit uit. Maar afgezien hiervan stellen millennials hun prioriteiten bij banen die flexibiliteit bieden. dus wat zou dit kunnen zijn?

Webontwikkelaar

Webontwikkeling staat hoog aangeschreven als de beste baan voor millennials. Als je technisch onderlegd bent en expert bent in coderingen, dan biedt het een relatief hoog salaris. Afgezien daarvan moeten ontwikkelaars ook oog hebben voor ontwerp en detail, aangezien zij verantwoordelijk zijn voor het uiterlijk en de functionaliteit van websites en apps. Het beste van alles is dat de meeste bedrijven flexibele werktijden bieden voor ontwikkelaars, omdat het werk meestal gebaseerd is op resultaten en output. Dit maakt ruimte voor een goede balans tussen werk en privéleven waar millennials naar verlangen.

Influencer worden

Bloggen groeide zeer snel in de vroege jaren van 2010 en hoewel de markt nu een beetje verzadigd is, liggen er nog steeds kansen voor jonge millennials om te schitteren. Vooral met de opkomst van het platform voor het delen van afbeeldingen – Instagram. Nu delen jonge millennials prachtige foto’s van hun reizen, mode en hun leven op Instagram zodat de wereld het kan zien. Hoe meer volgers ze krijgen, hoe meer ze kunnen vragen. Als dit een carrière is die je interesseert, begin dan met het leren fotograferen, video’s maken en het verbeteren van je schrijfvaardigheden. Creativiteit en uniek zijn is de sleutel. Dus blijf oefenen, denk buiten de kaders en leg contacten met PR-bureaus en merken.

Video’s maken

Terwijl de wereld steeds visueler wordt, zien we een enorme beweging in de richting van nog gemakkelijker verteerbare inhoud zoals video. Dus als je bekwaam bent in het maken en bewerken van scherpe, vermakelijke video’s die een potentiële waarde kunnen toevoegen aan elk merk, toon dan bijna live je vaardigheden als een soort show of neem kleinere opdrachten aan om zo je portfolio op te bouwen.

Grafisch ontwerper

Dankzij de opkomst van internet is grafisch ontwerpen tegenwoordig een van de meest gevraagde carrières voor millennials. Bedrijven willen meer en meer een creatieve aanpak kiezen, omdat merken graag iemand willen vinden die kan helpen om een marketingcampagne viraal te laten gaan. In het begin zul je waarschijnlijk op instapniveau werken, maar met wat hard werk en een originele portfolio kun je de ladder opklimmen en grotere opdrachten krijgen, of je nu via een detacheringsbureau werkt of freelance vanuit huis.

Social Media manager

Social Media is de afgelopen 5 jaar geëxplodeerd, en als je een millennial bent, dan heb je waarschijnlijk een natuurlijke expertise met sociale mediaplatforms, waaronder Facebook, Twitter en Instagram. Er zijn tal van vacatures binnen bedrijven die zich richten op het belang van een sterke aanwezigheid op social media. Er is veel flexibiliteit in deze rol omdat je de weg kunt inslaan om intern voor een gevestigd bedrijf of bureau te werken. Bovendien kun je, zodra je een professional bent, op freelance- of contractbasis werken, waar je je eigen tarieven en uren kunt instellen en op afstand kunt werken.

Netwerkmarketing professional

Millennials willen de mogelijkheid hebben om hun eigen werktijden en locatie te bepalen, wat netwerkmarketing hen mogelijk kan bieden. Het starten van een netwerkmarketingbedrijf met Forever biedt je de mogelijkheid om een aanzienlijke inkomstenstroom te genereren, om extra tijd te hebben, én de vrijheid om je leven op te bouwen volgens jouw dromen. Het biedt je de flexibiliteit om parttime te beginnen en een fulltime inkomen op te bouwen.

Om aan de slag te gaan als Forever Business Owner, hoef je alleen maar contact op te nemen met een lokale Forever Business Owner of een e-mail te sturen naar Business Owner Support. Of lees een paar inspirerende verhalen over waarom onze Forever Business Owners ooit besloten aan hun Forever-reis te beginnen.